انرژي آب و برق از طلا باارزش تر است


آب، برق، گاز، نفت و بنزين از منابع مهم انرژي بشر محسوب مي شوند. صرفه جويي در منابع انرژي نيز واجب و ضروري است زيرا يکي از آموزه هاي ديني ماست و اسراف در هر يک از اين منابع، نکوهيده شده است. در حال حاضر توصيه به صرفه جويي در همه اين موارد صورت گرفته مي شود و تنها چيزي که هنوز مردم را به مصرف بيشتر در آن تشويق مي کنند، استفاده از تلفن همراه، تلفن ثابت و اينترنت است و حتي براي پرمصرف ها جايزه هم تعيين مي کنند.


امروزه مشکل کمبود منابع انرژي همچون آب و برق در کشور و حتي جهان به گونه اي است که از حد نگراني فراتر رفته و تک تک ما بايد براي غلبه بر اين مشکل، عميقاً بيانديشيم و فکري اساسي کنيم. افزايش نرخ آب و برق هم چاره کار نيست. پولدارها قبلا مي گفتند: ما هر قدر دلمان بخواهد مصرف مي کنيم و پولش را مي دهيم. اما در حال حاضر کمبود منابع آب و برق به حدي است که گاهي اوقات با پول هم نمي توان آنرا به دست آورد.


خشکسالي هاي دراز مدت، عدم بارش کافي، خشک شدن اکثر چشمه ها، رودخانه ها و درياچه ها و افت سفره هاي زير زميني، باعث بحران بي آبي شده، اين بي آبي بر روند توليد برق هم اثر مستقيم دارد چرا که بخش اعظم نيروگاهها نيز برقابي هستند و با چرخش توربين هاي آبي سدها، برق توليد مي کنند.


در مناطق گرمسيري همچون استان هرمزگان که نياز به سيستم سرمايشي بصورت دائمي است و زندگي بدون برق، غير ممکن است؛ به دليل کمبود برق، همواره توصيه به صرفه جويي در مصرف برق مي شود و از کولرهاي گازي نمي توان زياد استفاده کرد. قبلا در برخي مناطق که شرجي کمتري وجود داشت به مشترکين توصيه مي شد که از کولرهاي آبي بجاي کولرهاي گازي استفاده کنند اما اکنون به دليل کمبود آب از کولرهاي آبي هم نمي توان زياد استفاده کرد. مردم در اين ميان مانده اند که چه کار کنند؟!


گاز هم يکي ديگر از منابع انرژي است و علي رغم وجود منابع سرشار گاز در کشور، باز هم گاهي اوقات با کمبود گاز روبرو مي شويم و مردم را به رعايت صرفه جويي در مصرف گاز دعوت مي کنند. اين امر نشان دهنده آن است که به گاز هم نمي توان زياد تکيه کرد.


قضيه نفت، بنزين و گازوئيل هم همين است. هيچ يک از اين منابع انرژي، هميشگي نيست و گاهي اوقات با کمبود آن روبرو مي شويم. در ضمن همه اين منابع بالاخره روزي به پايان مي رسند.


در اين بحران کمبود انرژي، فقط يک راه ديگر براي تامين انرژي برق باقي مانده و آن هم استفاده بهينه از انرژي خورشيدي است. همان طور که استاندار هرمزگان تاکيد کردند بايد پنل هاي خورشيدي توليد برق در تمام ادارات دولتي نصب شود تا ميزان مصرف برق کاهش يابد. مدير عامل شرکت توزيع برق استان هرمزگان نيز به راه اندازي نيروگاههاي خورشيدي در استان اشاره کرد و گفت: تمامي مشترکين را نيز به نصب پنل هاي خورشيدي در شرکت ها و منازل تشويق مي کنيم و حاضريم برق مازاد بر نياز آنها را هم خريداري کنيم.


براي جبران کمبود آب نيز علاوه بر راه اندازي آبشيرين کن ها، مي توان از آب کولرهاي گازي و رطوبت شرجي معلق در هواي استان بهره گرفت. استاندار هرمزگان گفت: قرار است بزودي شرکتي در استان در زمينه بهره برداري از رطوبت هوا شروع به کار کند و از آن، آب آشاميدني توليد نمايد.


به نظر مي رسد که با کمک تکنولوژي روز، امکان فائق آمدن بر کمبود انرژي آب و برق تا حدودي وجود دارد اما در کنار اين کارها هرگز نبايد صرفه جويي را نيز فراموش کنيم زيرا به دست آوردن اين منابع، بسيار سخت و پرهزينه است و به جرات مي توان گفت از طلا باارزش تر است. پس بايد قدر آنها را به خوبي بدانيم.



مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مجله هستی تولیدی مقدس یک بلاگ تستی دورهمی موتوربازان بازار اینترنتی Reality Life In IceGAME دفتر خاطرات بنفش درس پژوهی مسافر پیاده گاه نوشت های من